Lukekaas tämä

En yleensä mainosta linkkejä muihin blogeihin tms. sivustoille, mutta tämän nähtyäni teki mieli alkaa mainostaa. Käykää lukemassa, jos puhe kirjallisuuden arvottamisesta yhtään kiinnostaa.

Kirjailija Karpiolla on puheenvuoro Grafomaniassa.

Perjantai 16.01.2009. Olen odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa viime kesästä saakka, siitä saakka kun Scifi-kanava esitti Battlestar Galactican toistaiseksi viimeiset jaksot. Tänään kanavalla alkaa pyöriä viimeiset jaksot, kausi 4.5, jonka jälkeen se on sitten siinä.  😦

Nyt jo voi sanoa, että tuotantotiimi on muuttanut television historiaa monessa muodossa käänteen tekevällä tavalla, vaikka tätä asiaa ei välttämättä haluta tunnustaa esim. Jenkeissä sen vuoksi, koska sarja edustaa scifi-genreä.

Sitä minä en vaan vieläkään ymmärrä, että mikä siinä scifissä on niin kamalaa. Seuraavassa videopätkässä Edward James Olmos ja Mary McDonnell kertovat mikä siinä, tarkemmin ottaen BSG:ssä, on tärkeää.

2 kommenttia

 1. Kalle said,

  25 tammikuun, 2009 klo 10:23 pm

  Battlestar Galactica on erinomainen sarja, joka on varmasti kärsinyt genrensä takia. Hyvää draamaa, toimiva käsis, kiinnostavia henkilöhahmoja. Itse putosin jossain vaiheessa pois Suomen television esitystahdista, mutta netin avulla saa tämänkin asian korjattua.

  Toisiin blogeihin linkkaamisen siunauksellisuudesta <a href="http://kirjoittajatreffit.net/2009/01/linkkirakkaushaaste/"puhun täällä.

 2. Maria L. said,

  26 tammikuun, 2009 klo 12:04 am

  So Say We All !

  ”Hyvää draamaa, toimiva käsis, kiinnostavia henkilöhahmoja.”

  Aivan. Avainsana on etenkin tuo hyvää draamaa, jota jostakin syystä ei haluta yhdistää scifiin. Minusta scifissä (ja fantasiassa) on monesti erityisen hienoa juuri se, että etäännyttämisen kautta (= esitetään jokin asia ns. normaalista poikkeavassa ympäristössä, ja tällä tavalla ikään kuin etäännytetään katsoja esitettävään asiaan mahdollisesti liittyvistä ”liian vaikeista kysymyksistä”, kuten esim. sota, kuolema jne.) draamasta muodostuu paljon kompleksisempaa, koskettavampaa ja monipuolisempaa kuin ns. realististen ohjelmien/sarjojen draaman kaarista.

  Mutta enpä nyt aloita tästä, koska asialle ei tule loppua jos alan sitä puimaan.

  Mitä BSG:n Suomen tv:n esityskaareen tulee, kaikki me putosimme siitä, kun Nelonen lopetti sarjan esittämisen 2. tuotantokauden jälkeen.

  Kiitti linkistä, kävinkin jo aikanaan sitä ihmettelemässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: