Muita aiheeseen liittyviä kirjallisuuskritiikkejäni

Tälle sivulle olen listannut muita aiheeseen liittyviä tai sitä läheltä liippaavia kirjallisuuskritiikkejäni. Lasten ja nuorten kirjallisuus on loppujen lopuksi hyvin väljä käsite, jonka sisälle mahtuu monenlaisia kirjoja.

Stephen Kingin Musta torni -sarja on suunnattu kaiken ikäisille lukijoille. Sarja on saavuttanut valtavan suosion eri puolilla maailmaa, ja nyt siitä saa nauttia myös suomen kielellä. Alla Mustaa tornia koskevat kirjoitelmani, jotka ovat enemmänkin esseeluontoisia mietelmiä kuin kirjallisuuskritiikkejä.

Musta torni 1-4, arvostelu julkaistu aikanaan SOK:n yhteishyvä.netissä (lasten ja nuorten kirjallisuuden puolella) ja Uuden Naisen nettikirjakahvilassa 5/2005. Musta torni 5, Callan sudet, arvostelu julkaistu Uuden Naisen nettikirjakahvilassa 6/2005. Musta torni 6, Susannahin laulu, arvostelu julkaistu Uuden Naisen nettikirjakahvilassa 4/2006. Musta torni, sarjan 7. ja viimeinen osa, arvostelu julkaistu Uuden Naisen nettikirjakahvilassa 7/2006.

Kirjo-lehteen kirjoitin joskus tällaisesta kirjasta: Harry Potterin ilmestys.

Sarjakuvateos Maus’in esittely Uuden Naisen numerossa 7/2005. Kirjoitin Mausista yhteiskritiikin erään toisen kirjan kanssa, se teksti on poistettu tästä, minkä vuoksi esittely jää hiukan tyngäksi.

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: