Heinäveden Vauhtiajot 2012 – auton rakennusprojekti

Heinäveden ensimmäiset Vauhtiajot järjestettiin 25.8.2012 lauantaina. Olipa hieno päätös työn täyteiselle kesällä osallistua kisoihin. Vietin siis kuluneen kesän Heinäveden Lehdessä kesätoimittajana. Idea kisoihin osallistumisesta lähti, kun kävin tekemässä juttua Vauhtiajoista. Saavuttuani toimitukseen hauduttelin asiaa ehkä 15 minuuttia, jonka jälkeen ryntäsin kollegan huoneeseen ja aloin ihmetellä ääneen ”olisiko niin kovin mahdotonta rakentaa oma mäkiauto?”. Aikaa kisoihin oli reilut kaksi viikkoa. Siitä se lähti.

Kollegani Eija Kvintus oli ehdottomasti tiimimme ”master mind”, hänen loppumattomasta idealaaristaan pursusi aina jotakin sellaista joka löi minut ällikällä. Faktahan oli siis se, että en ole koskaan rakentanut mäkiautoa, enkä tiennyt sen rakentamisesta hölkäsen pöläystä. Mutta vasara, saha ja kaikenlaiset muutkin työvälineet kyllä pysyvät kädessäni jos joku vain kertoo mitä niillä tehdään. Kollegani Eija osaa kaikenlaista, ompelusta ja mitä erinäisimpien työkalujen käyttämisestä alkaen, ja mikä mahtavinta, hänen kotipaikallaan Heinävedellä oli superhienot tilat auton rakentamiseen. Joten viimeiset kaksi viikkoa Heinäveden pestistäni vapaa-aika sujahti mukavasti mäkiautoprojektin merkeissä.

Tietenkin olisi mukava laittaa kuvia koko tiimistä, mutta kohteliaisuussyistä koko tiimi on vain muutamissa kuvissa. Etenkin osaava ja superkärsivällinen mekaanikkomme Arto ei ymmärtääkseni juurikaan julkisuutta kaipaa. Sanottakoon kuitenkin että selvää on, että ilman Arton osaavaa ja luotettavaa työpanosta autoa tuskin olisi saatu valmiiksi, ainakaan tässä aikakehyksessä. Täytyy myös sanoa, että en ehkä aivan kenen tahansa tekemällä ”puulaatikolla” uskaltaisi ajaa jyrkkää mäkeä alas, mutta tässä tapauksessa mäen alas porhaltaminen oli aivan mahtavaa, kun tiesi että voi luottaa siihen että auto todellakin kestää!

Kuvat: Maria Loikkanen & Eija Kvintus

Tästä se lähti: ajokkimme sai kottikärryn pyörät 😀

Rakensimme kaiken itse runkoa myöten. Kuvassa allekirjoittanut 😉

Hahmoituskykyä tällainen projekti vaatii, todellakin!

Hahmoituskyvyn lisäksi tarvitaan innokkaita tekijöitä! Ja iloisia, kamalaa jos tällainen homma menee liian vakavaksi, kun hupiluokkaan osallistumisesta kuitenkin oli kyse. Kuvassa tiimimme ”master mind”, loppumattoman ideavaraston omaava toimittaja-kollega Eija Kvintus. Hyvä Eija!!! 😀

Alusta alkaa jo hahmottua! 😀

Tämän työkalun käyttäminen pelotti, huh!

Muoto alkaa hahmottua 😀

Rattikin olisi ihan mainio juttu… 😀

Jes, näin se menee!!! 😀 Kyseessä todellakin oikea mäkiauto, jossa naruohjaus ja linkkujarrut, jotka toimivat erittäin hienosti!

Vauhtiajot, täältä tullaan!!! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: