Syystunnelmia

Syysterveiset Savonlinnasta. Tuulta ja sadetta on viime päivien aikana pukannut varmasti kaikkien tarpeisiin. Alkaa olla jo sellainen fiilis että vähempikin riittäisi. Kaipaan kirkkaita, aurinkoisia ja kuulaita päiviä, jolloin voisi nauttia syystunnelmista vaikkapa luonnon helmassa sieniä tai marjoja keräillen. Sadekelillä ei huvita märkään metsään lähteä, ja esim. viime yönä vettä tuli kaatamalla koko yön, joten sen tietää että metsä on monta päivää märkä. Se siitä viikonlopun sieniretkestä, pöh.

Kaikenlaista täällä pukkaa eteen. Kuluneen viikon alkupuolen vietin pääkaupunkiseudulla, saatoin loppuun keväällä alkaneen koulutusrupeaman Markkinointi-Instituutissa, ja pöydällä tuossa vieressä lepäilee pino tenttivastauksia arviointia odottaen. Sateinen perjantaipäivä on kulunut leppoisissa tunnelmissa sisätiloissa ”siistien paperihommien” merkeissä. Mikä on sinänsä ihan kiva, koska aamulla reippailin ihan tarpeeksi ulkona sateessa ja tuulessa viedessäni auton korjaamolle.

Ei haittaa, onnellinen olen koska nyt olen vihdoin löytänyt autokorjaamon, jonka vakioasiakkaaksi haluan ryhtyä. Yrittäjyyden myötä oma asenne kaikkeen ”liiketoimintaan” on selvästi muuttunut – toisin sanoen haluan kannattaa pieniä paikallisia yrittäjiä, vaikka se ehkä muutaman euron enemmän maksaisikin. Tässä tapauksessa kävi päinvastoin: viime syksynä auto seisoi kaksi viikkoa ison autotalon korjaamolla, ja tänään juurikin selvisi, että vika joka silloin ”korjattiin” (puhumattakaan siitä kuinka kalliiksi viime syksyinen operaatio tuli…) on itseasiassa vasta nyt korjattu. Joten kaiken kaikkiaan koko auto-episodista jäi todella hyvä mieli, ja olen iloinen voidessani jatkossakin turvautua nuoren auto-alan yrittäjän palveluihin.

Mitä kritiikkeihin tulee, työt jatkuvat myös sillä saralla. Savon Sanomiin on lähtenyt kritiikkejä, myös aikuisemmille lukijoille suunnatuista teoksista, ja Kalevassa tekstit vielä ilmeisesti odottavat julkaisuaan. Saa nähdä koska tulevat ulos. Outoa, että julkaisuajat tuntuvat joidenkin tekstien kohdalla venyvän ja venyvän.

Tuleva syksy tuntuu kaiken kaikkiaan erittäin hyvältä. Töiden osalta uutta on jälleen luvassa: palaan myöhemmin syksyllä ”tuttuihin ja turvallisiin” toimittajan töihin erään tällä seudulla ilmestyvän lehden puitteissa. Sitä ennen pitäisi vielä katsastaa kamera-asia kuntoon, pähkäilen tässä vielä investoinko Nikoniin vai Canoniin. Perusjärjestelmäkamera uusi hankinta tulee joka tapauksessa olemaan. Sillä pärjää jo pitkälle.

Semmoista täällä. Kirjapakettia pukkaa edelleen löytymään postilaatikosta, mikä aina tuntuu niin hyvältä. 😀 Mikä kumma siinä uuden kirjan tuoksussa, kannen narinassa ja ylipäänsä uuteen tekstiin tutustumisessa jaksaakaan viehättää? 😉 Ihana on kirjojen monipuolinen maailma, ja ihanaa on ollut myös huomata kuinka kirjallisuuden opettaminen, oman tiedon jakaminen muille, voi olla todella mahtavaa työtä!

Hyvää alkavaa syksyä kaikille!

4 kommenttia

 1. Teresita said,

  5 syyskuun, 2010 klo 1:02 pm

  Olen kateellinen, kun pääset hankkimaan uutta kameraa! Olen vähän tekniikkafriikki ja vaikken viime aikoina omalla kamerallani ole paljoa ehtinyt leikkimään, tekisi silti mieleni hankkia uusi, ihan vain siksi, että se olisi uusi ja siinä olisi mahtavia ominaisuuksia, joita nykyisestä 5 vuotta vanhasta kamerasta puuttuu.. Mutta onneksi (siis ei) minulla on myös auto, joka vaatii aika ajoin pientä laittoa ja uusien renkaiden hankintaa ja tämän(kin) syksy budjetti menee pelkästään peltilehmän ruokkimiseen. Mutta kun en pysty töitäni tekemään ilmankaan… Ja aloitin opiskelun työn ohessa, joten pitää päästää kouluun naapurikaupunkiin muutamia kertoja kuukaudessa, niin pakko se on pitää auto toimivana ja tyytyväisenä.

  Syksysi kuulostaa mukavan työntäyteiselle! Se on pelkästään hienoa, kun kerran saa tehdä työtä mistä tykkää! Itsekin huomasin opiskeluni aiheuttavan pienen ”boostin” työmotivaatiolle, koska oppitunneilla on käyty alan asioita läpi vähän uusista näkökulmista ja viimeisimpien tietoja pohjalta. Eli juuri sitä mitä toivoinkin sieltä saavani, vaikkakin nyt vasta alkumetreillä ollaan. Odottelen syksyä mielenkiinnolla ja pienellä ”pelolla”, koska opinnäytetyötä pitäisi alkaa hiljalleen suunnittelemaan (koulutus on vain vuoden mittainen ja lopputyö aloitetaan samalla kun opinnot muutenkin).

 2. Maria L. said,

  7 syyskuun, 2010 klo 5:04 pm

  Jees, kamera on hankinnassa, vähän tuntuu siltä johonkin Canonin perusmalliin taidan päätyä. Ja onhan tavaran uutena ostamisessa toki puolensa, mutta monesti hinta on niin kova, että sen vuoksi käytetty houkuttelisi enemmän. Itselläni tökkää kameroiden osalta juuri tekniikassa: jos käytettynä ostaisin, ostaisin helposti sian säkissä, koska en tiedä tekniikkapuolesta tarpeeksi. Yhdyn myös kommentteihisi peltilehmän ruokkimisesta, en sitten tiedä tulisiko kauramoottorin ylläpitäminen talleineen ja hevosenkenkineen kaikkineen yhtään edullisemmaksi nykypäivänä. Kyyti ainakin olisi hitaampaa, mutta lähtisi varmasti myös pakkasella liikkeelle.

  Onnea opintoihisi! Minunkin piti aloittaa opinnot tänä syksynä, mutta taitaavat siirtyä ensi syksyyn – vielä riittää opiskeltavaa ja opeteltavaa yrittäjyyteen liittyen, joten keskityn nyt ensin näihin, ja katson asiaa myöhemmin uudestaan. Itseasiassa kaipaan opiskelua, ja yhdyn kommentteihisi siitä, että opiskelu antaa boostia myös työmotivaatiolle.

  Tsemiä syksyyn, opintoihin ja ylipäänsä asioihin – ja etenkin niihin päiviin jolloin saa käpertyä hyvän kirjan kanssa kaikessa rauhassa peiton alle 😉

 3. Teresita said,

  10 syyskuun, 2010 klo 9:44 pm

  Laitoin haasteen tulemaan, muistaakseni olen laittanut sellaisen aikaisemminkin, mutta kertaus on opintojen äiti 🙂 Löytyy siis blogistani..

 4. Terhi said,

  15 syyskuun, 2010 klo 1:36 pm

  Syksyä toivotellaan täältäkin!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: