Syksyn uutuuskirjoja

Savonlinna vietti eilen 370. vuotisjuhlaansa. Iloisen tapahtuman myötä heräsin siihen, että kesä on jo yli puolenvälin, ja viimeksi olen tainnut päivittää blogia joskus kauan sitten.

Noh, kesä ja onni kaikilla, ainakin toivottavasti. Bloggaamisessakin on joskus hyvä pitää taukoja. 🙂

Sen verran olen ollut asiassa käsiksi, että tulin selailleeksi syksyn kirjakatalogeja. Lasten ja nuorten kirjallisuuden puolella tapahtuu paljon. Otavalta tulee monta kiinnostavaa uutuuskirjaa ulos, mm. itsenäinen jatko-osa Reeta Aarnion Maan kätkemille. Veden vanki lienee jo nyt ilmestynyt. Antti Halmeelta, Markus Light ja palautuspullon henget sekä Tulileikit -kirjojen kirjoittajalta on kesäkuussa ilmestynyt Metalliveljet-niminen teos. Otavalta lienee jo ilmestynyt myös Neil Gaimanin kirjoittama Hautausmaan poika, joka oli vuoden 2009 Newbery Medal -voittaja.

Syyskuussa Otavalta ilmestyy myös kirjailija Terhi Rannelan uutuusteos Goa, Ganesha ja minä, joka jatkaa 16-vuotiaan Miran ja Kertun tarinaa.

Tammelta odottelen eniten Timo Parvelan Sammon vartijat -sarjan kolmatta osaa Louhi, joka vie upean tarinan päätökseen. Ennakkotietojen mukaan kirja ilmestynee syyskuussa.

WSOY:lta ilmestyy syyskuussa Päivi Honkapään kirjoittama itsenäinen jatko-osa Viides tuuli -kirjalle. Minulle Viides tuuli oli upea lukukokemus, ja odotan Meren alku -kirjaa innolla.

Ihana kirjasyksy tulossa! Näillä eväillä edetään, syksyä odotellessa. 😀

2 kommenttia

 1. Teresa said,

  1 elokuun, 2009 klo 10:02 pm

  Tuo Timo Parvelan trilogia taisi olla se, mitä suosittelit minulle aiemmin ja sitä, että odottaisin kolmannen kirjan ilmestymiseen, jotta saisin lukea kaikki kerralla. Tai jotain sinne päin.. Se hetki on siis käsillä! En olekaan hetkeen lukenut mitään vastaavaa. Ja joskus teinivuosina, kun elin pelkästään fantasiaa lukemalla, mietin, että miksei ole tehty mitään Kaleva-henkistä trilogiaa. Kuulostaa hyvälle kirjasyksylle!

 2. Maria L. said,

  2 elokuun, 2009 klo 9:56 pm

  Moi! Pitkästä aikaa! 🙂
  Jep, olen varmasti suositellut Sammon vartijat -trilogiaa koko maailmalle, koska sarja on kerrassaan mahtava! Ja mitä viimeisen osan ilmestymiseen tulee, olen kokenut odottamisen ”tuskaiseksi prosessiksi”, ja varmaan siitä syystä suositellut odottamaan että koko paketin saisi lukea kerralla.

  Kiitos tästä sekä aikaisemmista kommenteista, aika on lipsahtanut sormien välistä niin nopsaan, että en ole muistanut käydä kommentoimassa takaisin…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: