Haaste

Tämä postaus on vastaus saamaani haasteeseen. Eli kyseessä on neljännen valokuvakansioni neljäs kuva. Neljäs kansio alkaa kirjaimella B (BSG), ja koostuu f-sarjan kuvista. Tässä tapauksessa kuvista Family Adama. Kuvassa on otoksia ”maailman laadukkaimmasta tv-sarjasta”. Pieni hypetys sallittakoon tässä yhteydessä. 😉

Ensi kerralla on luvassa kirja-asiaa. Postaus tulee koskemaan Brian Selznickin kirjaa – kuvaromaania – Hugo Gabret. Ajattelin vinkata näin etukäteen, jos joku haluaa tutustua kirjaan jo ennen postausta. Suosittelen lämpimästi, Hugo Gabret on monessakin mielessä hyvin kiinnostava kirja.

Mitä kuvahaasteeseen tulee, en häpeile enkä nolostele esitellä kyseistä kuvaa, vaikka se paljastaakin kuinka paljon fanitan kyseistä tv-sarjaa. Pointti on siinä, että BSG:n myötä olen intoutunut opiskelemaan kuvankäsittelyä, mitä tuskin olisin muuten tullut tehneeksi. Tiedä häntä onko opituista taidoista ”koskaan mitään hyötyä”, mutta mukavaa hommaa kuvien parissa puuhailu on, kun ei ole suorituspaineita eikä aikatauluja, vaan saa ja voi tehdä ihan omaksi (ja ehkä myös muiden fanien) iloksi.

Kyseinen kuva on koottu kuudesta eri valokuvasta, ja teksti on lisätty jälkikäteen viimeisimmän version päälle. Kuvaa pitäisi lukea ylävasemmalta yläoikealle, sen jälkeen alavasemman kautta alaoikealle.  Ja todella toivon, että kukaan kyseisen tv-sarjan networkista ei toimita raastupahaasteita sähköpostiini tämän kuvan esittelyn myötä… En omista kuvien oikeuksia, enkä ole sen kummemmin niitä muokannut – lähinnä vain koonnut yhdeksi kokonaisuudeksi.

familyadama4x500text

4 kommenttia

 1. Katja said,

  11 helmikuun, 2009 klo 6:37 pm

  Haa, kirjalistallasi näkyy olevan Maan kätkemät. Osui silmiin juuri eilen kirjaston uutuushyllyssä, mutta olin jo napannut pari muuta kirjaa mukaan niin jäi vielä odottamaan vuoroaan. Vaikutti hauskalta, noin äkkipäätään. Ehkäpä sinäkin kommentoit sitä jossain vaiheessa.

 2. Maria L. said,

  11 helmikuun, 2009 klo 7:30 pm

  Joo. Olen itseasiassa jo kirjoittanut Maan kätkemistä pidemmän postauksen, jonka julkaisemista meinasin pantata kunnes Maan kätkemistä kirjoittamani kritiikki ilmestyy Onnimannissa. Mutta pitää nyt katsoa.

  Tykkäsin kirjasta kovasti, joten lainaa ihmeessä jos yhtään kiinnostaa!

 3. Katja said,

  11 helmikuun, 2009 klo 8:03 pm

  Pitääpä lukea juu, vielä on Ystävät hämärän jälkeen jonossa ennen sitä. 🙂 Luin muuten Maan kätkemistä yhden arvostelun ja kihisin (vähäsen vaan) kirjailijan puolesta kun verrattiin taas yllättäen Potteriin. Voikohan lapsille ylipäätään kirjoittaa enää fantasiaa niin että ei verrattaisi. Tuntuu hassulta.

 4. Maria L. said,

  11 helmikuun, 2009 klo 8:17 pm

  Jep – minäkin luin Maan kätkemiä koskevia arvosteluja, joista osaa ei voi mielestäni arvosteluiksi edes kutsua (jos kirja kuitataan parilla lauseella, onko se arvostelu/kritiikki??), ja säkeennyin kirjoittamaan asiasta omassa kritiikissäni.

  Ei minua vertailu häiritse, vaan se, että asiaa käsitellään negatiivisesti eikä perustella näitä negatiivisuuksia. Kunhan nyt ohimennen vain todetaan jotakin, läntätään leima otsaan, ja sillä selvä.

  Ymmärrän että lehtien palstoilla tila on tiukassa, mutta silti mielestäni näin ei pitäisi toimia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: